STEUN OOK DE STRIJD TEGEN KINDERKANKER!

kika-steentjes-actieGaffi ParketVormgevers draagt een steentje bij in de strijd tegen kinderkanker. Dat gaan we doen door voor elke m2 die wij in 2013 nog gaan renoveren of plaatsen te sponseren voor 1 Euro! Voor elke 5 Euro kopen we dan een steentje dat bijdraagt aan de bouw van het Prinses Maxima Centrum.
Momenteel geneest 75% van de kinderen met kanker. De stichting KiKa wil de stap zetten naar 95% en is een actie gestart om hier een concrete stap in te nemen. Dat kan met de bouw van Het Prinses Máxima Centrum, waarin zorg en onderzoek op één locatie worden geconcentreerd. Het Prinses Máxima Centrum wordt gevestigd bij het UMC Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) en wordt naar verwachting binnen drie jaar geopend.

WAAR STAAT KIKA VOOR?

lieke_kika-300x212Per jaar krijgen in Nederland 500 tot 550 kinderen kanker. Het gaat om verschillende soorten kanker en de meeste vormen van kinderkanker komen maar tussen 5 en 25 keer per jaar voor. Nu vindt het onderzoek en de behandeling plaats door specialisten in zeven verschillende kinderoncologische centra. Ook worden de behandelingen steeds specialistischer. Door die versnipperde aanpak is het moeilijker om kennis en ervaring op te bouwen en specialisten op te leiden. Concentratie van zorg en onderzoek op één locatie voorkomt deze versnippering. En het verhoogt de kwaliteit van onderzoek en zorg.
KiKa vecht al 10 jaar om de genezing bij kinderen met kanker te verhogen. In die 10 jaar is de genezing met 5% gestegen (van 70% naar 75%). KiKa organiseert dit keer niet een actie voor onderzoek, maar voor de bouw van het centrum. Dat doet KiKa omdat binnen de jonge organisatie van het Prinses Máxima Centrum nog geen expertise op het gebied van marketing en fondsenwerving aanwezig is. Na deze actie gaat KiKa weer door met haar kernactiviteit; fondsenwerving voor onderzoek.

DE EERSTE STEENTJES ZIJN GELEGD…

Om de actie goed van start te laten gaan hebben wij inmiddels 50 steentjes gekocht. Wij hopen dat u ons met deze actie verder wil steunen, zodat we zoveel mogelijk steentjes voor het Prinses Máxima Centrum bij elkaar kunnen krijgen. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte bij ons aan, want elke m2 telt in de strijd tegen kinderkanker!

Comments are closed.