Plankenvloeren zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Het vaak rustieke uiterlijk en de extra brede delen ( tot wel 32 cm…) zijn belangrijke redenen om te kiezen voor een plankenvloer. Een plankenvloer is leverbaar in een massieve uitvoering van 20 mm dik en in de samengestelde vorm, waarbij de toplaag van 4 of 6 mm massief hout is verlijmd op een onderlaag van berken multiplex. Deze laatste variant ( ook wel duo-plank of multiplank genoemd ) wordt de laatste jaren verreweg het meest verkocht.

 DE VOORDELEN…

planken-sfeerfotoDeze vloerdelen zijn leverbaar in alle gangbare houtsoorten en behandelingen. Ze zijn rondom voorzien van een mes-groef verbinding en kunnen zowel “zwevend”, dus op een geluids-isolerende onderlaag, als vastverlijmd aan de ondervloer worden geplaatst. Een samengesteld vloerdeel heeft duidelijke voordelen boven een massief vloerdeel. De belangrijkste reden om voor dit type vloer te kiezen is dat deze praktisch “werkings-vrij” is. Door de meerlaags-opbouw van het multiplex en de dunnere toplaag, zullen deze vloeren nauwelijks krimpen of uitzetten. Multiplanken in de meeste houtsoorten kunnen zonder problemen op vloerverwarming worden aangebracht, waarbij het rendement van de vloerverwarming nog steeds ruim voldoende blijft.

BEHANDELD IN VELE TRENDY OF KLASSIEKE UITVOERINGEN…

sfeerfoto-planken-antiek-roodAl onze multiplankvloeren worden uitsluitend “op commissie” gemaakt bij Nederlandse fabrikanten. Dit garandeert een hoge mate van maatvastheid, een perfecte pasvorm en een zéér flexibele levering als het gaat om breedte-maat, kleur en behandeling. De vloerdelen kunnen geleverd worden met of zonder vellingkant ( het schuine kantje aan de lange zijde van de plank…), een geschaafd, geschuurd of verouderde bewerking hebben. Naast de naturel olie of lakbehandeling, kunnen deze vloeren worden vergrijsd of ingekleurd, waardoor ze een prachtige, authentieke uitstraling krijgen.

KOM UZELF OVERTUIGEN…

Wilt u deze prachtige vloeren eens van dichtbij bekijken, maakt u dan een afspraak voor een vrijblijvend bezoek aan onze showroom. Aan de hand van vele monsterborden kunnen wij dan de karakteristieke kenmerken van deze vloeren aan u laten zien. Vul uw gegevens in op ons contactformulier en wij nemen contact met op om een afspraak te maken.