OUDE TIJDEN HERLEVEN…

logoU kent ze vast wel; prachtige oude vloeren in kastelen en landhuizen die al honderden jaren oud zijn. Het doorleefde karakter van deze vloeren geven het interieur een bijzondere warme en klassieke uitstraling. Dankzij moderne verouderingstechnieken zijn deze vloeren nu voor iedereen verkrijgbaar. De merken Grigio en Di Legno beheersen deze techniek tot in de perfectie en weten dan ook kwalitatief hoogwaardig eiken in slechts 3 dagen om te toveren in een oude kasteelvloer. Wij zijn dan ook trots dat wij Select Dealer mogen zijn van deze beide topmerken.

 

TROMMELEN

Bij trommelen worden de parketdelen verouderd door het vallen van delen op andere delen. Hierdoor ontstaat een min of meer willekeurige veroudering, waarbij de hoeken van de delen enigszins afronden. De vloer zal hierdoor een uitstraling krijgen alsof deze al lang geleden is geplaatst. Deze techniek wordt met name toegepast op visgraatdelen, vanwege de beperkte afmeting van de trommel.

 

KASTIJDEN

459223Bij kastijden gebeurt eigenlijk hetzelfde als bij trommelen, met als verschil dat de delen alleen lineair op elkaar vallen. Met behulp van speciale toevoegingen in de machine ontstaat ook op deze manier een authentieke, “oude”vloer uitstraling. De hoeken zijn iets minder afgerond dan bij trommelen. Deze techniek wordt met name toegepast bij massieve planken. De mes-groefverbinding wordt bij Di Legno en Grigio na het kastijden aangebracht, zodat deze een perfecte pasvorm garanderen.

 

BEHANDELING

Na het verouderingsproces worden de vloeren verder afgewerkt. Di Legno werkt met een kleuring van beits op waterbasis in vijf basiskleuren; bruin, grijs, natuur, rood, zwart. De vloeren van Grigio worden middels een loogbeits behandeld. Door deze behandeling blijven de structuur en de nerven van het hout goed zichtbaar en behouden hun natuurlijk karakter. Af fabriek worden hierna de vloeren behandeld middels 2 lagen olie. Andere fabrikanten werken vaak met kleurolieën of roken het hout waardoor het een specifieke lichtbruine tot donkerbruine kleuring krijgt.

 

VELE MOGELIJKHEDEN

Wij leveren deze prachtige verouderde vloeren in vele verschillende uitvoeringen. Natuurlijk in vele breedtes planken maar ook in authentieke patronen zoals visgraat, Hongaarse Punt, of Weense Punt. Alle vloeren worden uitsluitend op commissie gemaakt, waardoor er met persoonlijke wensen van u als klant uitstekend rekening kan worden gehouden. Bijpassende dorpels, traptrede of ander soort maatwerk behoort hierbij tot de mogelijkheden. Wij denken graag met u mee met uw wensen!