Traditioneel Parket

Het is niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een houten (parket)vloer. De warme gloed van een houten vloer verovert het hart en alle praktische voordelen het verstand. Voor ieder huis en elke smaak is er wel een variatie die past. Traditioneel geplaatste parketvloeren bieden een aantal unieke mogelijkheden, zoals een bijna onbeperkte keus uit de mooiste legpatronen, combinaties van verschillende houtsoorten en daarbij talloze fraaie afwerkingen. Kijk ook naar onze exclusieve parketvloeren voor echt “maatwerk”!

EEN LANGER LEVEN…

traditioneel parket in visgraatmotiefParket is een gladde, hygiënische en makkelijk te onderhouden vloerbedekking. De ‘dagelijkse’ voordelen van deze naadloze vloer zijn ongeëvenaard. Ook op andere belangrijke punten scoort parket beter. Bij goed onderhoud is deze vloer niet of nauwelijks onderhevig aan slijtage en zal daarom een leven en langer meegaan.
Een harde coating of lak beschermt en voorkomt slijtage van het hout zelf. Periodiek klein onderhoud met een hiervoor geschikt middel zorgt ervoor dat de parketvloer er prima blijft uitzien. Afhankelijk van het gebruik is na een aantal jaren groot onderhoud noodzakelijk. Wanneer dat tijdig plaatsvindt zal de onderliggende vloer niet of nauwelijks te lijden hebben.
Een geoliede afwerking is zeker bij massief parket ook bijzonder aantrekkelijk. Olie is een natuurlijke afwerking, die het hout een prachtige, matte uitstraling geeft. Het onderhoud is, met de u nu ten dienste staande middelen, in geen geval een probleem. Of u nu kiest voor watergedragen parketlak of olie: wij zullen u helpen met een deskundig en passend advies.
Hierbij tot slot nog een opmerking over het verkleuren van parket. Waar bijvoorbeeld tapijt verbleekt onder invloed van de zon, zal de kleur van hout intenser worden.Een parketvloer moet als het ware rijpen om volledig tot z’n recht te komen.

TAPISVLOER

114Tapis is een massief houten plank zonder messing en groef. De losse planken zijn in alle patronen te leggen. De plankjes worden op de tussenvloer vernageld, waarna de spijkergaatjes met een vulmiddel (een papje gemaakt van het zaagsel van de gelegde houtsoort) opgevuld worden. Tapis is leverbaar in diktes van 6 tot 10 mm en in breedtes tot en met 210 mm. De lengte varieert van 280 (voor speciale patroonvloeren) tot 1800 mm. Dit type parket is bij uitstek geschikt voor het maken van patroonvloeren zoals visgraatparket.

BOURGOGNEVLOER

bourgognevloerDeze 9 mm dikke massieve delen die op traditionele wijze worden gelegd, zorgen voor heerlijk wooncomfort en bieden de ruimte en een nostalgische uitstraling. Bourgogne delen kunnen worden geleverd in wisselende of vaste breedtes tot wel 23 cm. De delen worden verlijmd en gespijkerd op een tussenvloer van spaanplaat of van eiken mozaïek, die op zijn beurt weer wordt verlijmd op de bestaande zandcement-, beton- of anhydrietvloer. Omdat Bourgogne als halffabrikaat wordt aangeleverd zal, nadat deze gelijmd en gespijkerd is, nog enkele malen geschuurd en gevoegd moeten worden (met voegenkit en houtstof). Voor een prachtige finish wordt de vloer afgewerkt met een waslaag, hardwaxlolie of laklaag naar keuze.